onsdag den 2. oktober 2013

Turn back the Kanye-time: For ti år siden udkom hans debut-single



For lige omkring ti år udkom nummeret oven for. Et klasse-nummeret, hvis du spørger os. 
Både på grund af lyrikken og på grund af historien bag, som vi selvfølgelig vil gengive for dig her på bloggen. 

Nummeret "Through the Wire" var Kanyes debutsingle.

Historien går ned sådan, at Kanye jo var blevet super hypet på grund af sine talenter som producer. Men han kæmpede en hård kamp for at blive taget mere seriøst som rapper.

Den 23. oktober 2002 havde Kanye West været i studiet sammen med Beanie Sigel, Peedi Crakk og Black Eyed Peas. Men da Kanye kørte hjem, var han involveret i et dramatisk og alvorligt biluheld. Under uheldet brækkede Kanye kæben, der blev gendannet og lukket med skruer og ståltråd.


To uger efter ulykken indspillet han nummeret ovenover, så verden kunne føle hans smerte! Titelnummeret 'Through the Wire' refererer til, at Kanye stadig havde sin kæbe all wired up med ståltråd, da han indspillede vokalerne til nummeret. Man kan også sagtens høre det, når man hører nummeret.

Dengang blev der snakket om, at Kanye formåede at bruge et overraskelsesmoment i sin musik. Og man kan vist egentlig godt sige, at det har været gennemgående for hans karriere, at han altid har formået at overraske.

Nummeret blev udgivet den 30. september 2003. Og det gav ham den succes, der banede vejen for hans debutalbum 'The College Dropout', der udkom i februar 2004.

Og resten af historien.... Den giver vi jer og har vi givet jer løbende her på Beefysauce!

Sangen har i øvrigt samplet Chaka Khans nummer "Through the Fire":

Ingen kommentarer:

Send en kommentar